Sunday, January 23, 2011

ATV riding experience


Memang Unforgettable Experience!!!Cuak gler bwk benda alah ni. Tak sama dengan motor rupanya.
Tempat ni ad kat Kemensah. Sesape yang xtau, dekat area hulu klang, belakang zoo negara. Dari gate zoo negara nak masuk ke dalam takes about 40min cmtu. Jalan kat ctu xberapa rata and sempit. So, kena careful.

 Our journey naik ATV takes about 2 hours nak smpai kat air terjun sofea jane. One of unpolluted waterfall sebab jarang diterokai. Nak dtg kena naik ATV, naik bicycle or jalan kaki. Memang best!!Air terjun ni siap ad fish spa. Rendam je kaki, berpuyun-puyun ikan datang. Mula-mula memang rasa geli tp dh lama, best!!Sape2 yang rendam badan trus tu, haa..u knowlah how it feels.hehe.


The path taken mmg mencabar. Ada yang kena naik bukit in about 45 degree or lebey and turun bukit yang in about same degree. Sampai krem tangan den dibuatnye. Control semua kat tangan. Minyak and brek. No bike skills acquired since dia roda 4 and no control kat kaki pon.Since dh bese bwk moto, asal benti je trun kaki. It is quite dangerous sbb bike tu boleh terbalik. But, dun wori. Ada brother ni will guide and assist us. Tapi part yang palik cuak bila nk redah jalan yang berbatu-batu dan tak rata. Pastu kat tepi gaung pulak.Eeeee...memang cuak la. Nasib baik no accidents happen time ktorg pegi. Anyway, mmg enjoy!!!

 For sesape yang mmg suka adventurous experience cmni and sesape yang nk try, boleh tgk website ni

Tak banyak gambar I captured (still waiting for others to share it). But ad la few snapshot kat atas ATV and air terjun.


Air terjun sofea jane


Its me :)




2 comments: